سینک
سینک ظرف شویی یکی از آلوده ترین نقاط خانه است. توصیه می شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن میوه و سبزی و بعد از شستن و تمیز کردن گوشت، مرغ و ماهی سینک را با آب گرم و مایع ظرف شویی بشویید و با حوله یا دستمال تمیز آن را خشک کنید.

خشک و تمیز نگه داشتن سینک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسمومیت های غذایی موثر است.
بهتر است سینک ظرف شویی کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشید ضدعفونی شود. برای استفاده بیشتر از نور خورشید هر روز پرده را کنار بزنید و گاهی هم پنجره را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و رطوبت کمتر شود.
سینک ظرف شویی هم برای شستن ظروف کثیف و هم برای شستشو و تمیز کردن میوه و سبزی و گوشت استفاده می شود و باقی ماندن آلودگی روی سطح آن می تواند سبب انتقال آلودگی و ایجاد مسمومیت های غذایی شود.
لازم است هر چند وقت یک بار سینک را با محلول سفید کننده کلره و آب ضد عفونی کنید.
ارگونومی
هنگام شستن ظرف ها به وضعیت بدن خود توجه داشته باشید و با پشت صاف و شانه های رو به عقب و آرنج های نزدیک به بدن کار کنید. هنگام شستن ظرف ها به سمت سینک ظرف شویی خم نشوید. کمرتان را صاف و مستقیم نگه دارید. اگر یک زانو را خم کنید، فشار کمتری به پشت وارد می شود. در این حالت، خم شدن به سمت جلو برای تان سخت تر است و می توانید به راحتی با پشت صاف، ظروف را بشویید. برای این کار می توانید در کابینت زیر سینک ظرف شویی را باز کرده و پای تان را روی کف آن قرار دهید یا از یک چهار پایه کوچک استفاده کنید. به جای این که خودتان را به سمت سینک ظرف شویی خم کنید، ظرف ها را به سمت خودتان بیاورید و سپس آن ها را بشویید. آب چکان را در ارتفاع مناسبی نصب کنید و به طور متناوب، جهتی که ظروف را در آب چکان می گذارید، تغییر دهید.
دستکش
برای پیشگیری از آسیب های پوستی حتما با دستکش ظرف بشویید. افرادی که پوست حساس دارند یا ممکن است پوست دست شان به لایه ی داخلی دستکش حساسیت نشان دهد، بهتر است زیر دستکش پلاستیکی ظرف شویی، از دستکش نخی استفاده کنند.
نظرات شما عزیزان: